Tiny Hero Run 2023: ‘De laatste meters rende hij mee!’

Een sportieve uitdaging vol symbolische betekenis: de Tiny Hero Run was ook dit jaar weer een groot succes. Families en vrienden door heel het land trokken op 22 april hun hardloopschoenen aan om geld op te halen voor onderzoek naar CHD. Lees hieronder hoe moeder Vanity en dr. Horst Daniels van het Radboudumc hun Tiny Hero Run 2023 hebben beleefd.

Je eigen sportieve uitdaging aangaan, samen met geliefden en dat voor een prachtig doel. Op 22 april was het zover: de derde editie van de Tiny Hero Run. Ook dit jaar leverde het evenement weer veel mooie momenten, verhalen én geldbedragen op.

De Tiny Hero Run van Vanity en Raeven

Vanity zal haar Tiny Hero Run niet gauw vergeten. Op de dag van de Tiny Hero Run was haar zoon Raeven (1) precies een jaar opnamevrij, na een ‘dramatisch jaar’ vol ziekenhuisopnames. En dat nadat zijn CHD in eerste instantie nog zo mild leek.

Gelukkig gaat het nu weer supergoed met Raeven, en dat moest natuurlijk gevierd worden. Vanity besloot dat te doen door een symbolische route te lopen van het Radboudumc naar hun huis in Elst. Gesteund door haar zus liep ze de 12,5 kilometer probleemloos uit. “Normaal gesproken ren ik nooit zo ver, maar hiervoor maakte ik graag een uitzondering.”

Op tweehonderd meter van de streep werden ze opgewacht door meer familieleden én door Raeven zelf. Die hoefde niet getild te worden, maar rende vrolijk met zijn moeder mee naar huis. “Hij zag zijn zus en neefjes met ons meerennen, dus hij dacht: daar wil ik achteraan”, vertelt Vanity lachend.

Eenmaal thuis wachtten nog meer familieleden, vrienden en collega’s hen op voor een welverdiende en gezellige barbecue. En, ook niet onbelangrijk, Vanity en haar zus haalden met hun actie maar liefst 1865 euro op!

Dr. Horst Daniels

Een andere bijzondere deelnemer aan de Tiny Hero Run, was dr. Horst Daniels. De in CHD gespecialiseerde chirurg van het Radboudumc stippelde een symbolische route uit met zijn collega, vol verwijzingen naar hun werk. ‘Niet de enige dag dat wij iets voor CHD doen, maar wel een bijzondere!’

In zijn blog over de Tiny Hero Run vertelt Daniels hoe ook zijn zoon (6,5km) en vrouw, dochter en hond (een klein stukje) met hem meeliepen. “Want het gaat ook om hen. Papa is veel weg van huis, soms ook plotseling, wanneer een kindje heel ziek is.”

Hij vertelt over de korte, intensieve ‘ECMO-route’ die hij liep, waarin hij onder meer de Duivelsberg op moest (“een passende naam”) om uiteindelijk bij het Radboudumc aan te komen. In het ziekenhuis liep Daniels langs de NICU, de PICU en de afdeling waar momenteel vier patiënten liggen. “Want voor hen deed ik het.” Daarna nog een lange weg van meer dan 20 kilometer naar huis, symbool voor de zware weg die ook de kinderen en hun ouders moeten bewandelen.

De donaties die Daniels tijdens het lopen live binnen zag komen op zijn smartwatch, gaven hem extra energie. En na een indrukwekkende 35 kilometer hardlopen, eindigde de teller op 1149 euro. “Nu hopen dat daar mooie dingen uit voortkomen voor de CHD-kindjes en families.”

Deel deze pagina