CHD en zwanger (geweest)? Vul de enquête in

Vrouwen die geboren zijn met CHD ervaren vaker complicaties tijdens de zwangerschap. Om beter zicht te krijgen op de risico’s en op de specifieke behoeften van patiënten, doet PhD student Rebecca Pulvirenti van het ErasmusMC onderzoek. Doel is dat artsen in de toekomst beter voorbereid zijn op eventuele complicaties.

Naast het verbeteren van de behandelingen in de eerste jaren, wordt in de medische wereld ook steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van CHD op volwassen leeftijd. Eén van de dingen die opvallen, is dat vrouwen met CHD vaker last lijken te hebben van complicaties tijdens de zwangerschap. Het kan bijvoorbeeld gaan om vroeggeboortes, patches die loslaten of pasgeboren baby’s die extra zuurstof nodig hebben.

Betere begeleiding bij zwangerschap

Om vrouwen met CHD beter te begeleiden bij zwangerschappen, is het belangrijk dat de impact en de gevolgen van zwangerschappen in kaart worden gebracht. Want op dit moment is daar nog weinig over bekend.

PhD-student Rebecca Pulvirenti van het ErasmusMC heeft daarom een vragenlijst opgesteld. Daarin kunnen vrouwen die geboren zijn met CHD en een zwangerschap hebben doorgemaakt, momenteel zwanger zijn óf zwanger willen worden, hun ervaringen delen. Pulvirenti hoopt zo veel mogelijk vrouwen te bereiken, want hoe meer data, hoe waardevoller het onderzoek.

CHD & zwanger (geweest)? Vul de enquête in

Ben jij geboren met CHD en ben je ooit zwanger geweest, of ben je op dit moment zwanger? Dan kun je een belangrijke bijdrage leveren aan CHD-onderzoek door de enquête in te vullen.

Deelname aan het onderzoek is anoniem, maar er wordt wel gevraagd om informatie te delen over de kliniek, het ziekenhuis en de verloskundige van wie je zorg hebt ontvangen tijdens de zwangerschap. Het invullen van de vragenlijst kost tussen de 15 en 30 minuten.

Klik hier om naar de enquête te gaan

Deel deze pagina