Inschrijving online bijeenkomsten psychosociale zorg en gedrag bij CHD

Kinderen geboren met CHD hebben regelmatig te maken met concentratie en soms ook gedragsproblemen op school en in de thuissituatie. Daarnaast is er soms sprake van hechtingsproblematiek, ADHD achtige klachten en de traumatische gevolgen van het lange verblijf op de IC en alle behandelingen.

In een druk gezin met vaak extra aandacht voor de gezondheid van het kind met CHD, is het soms worstelen voor de ouders om alle ballen in de lucht te houden. Helemaal als er ook nog broertjes en zusjes zijn die aandacht nodig hebben.

Soms lopen we zelfs tijdelijk vast als het gaat om omgaan met alle zorgen, negatief gedrag en emoties. En hebben we niet de tijd, rust en de handvatten om er echt iets mee te kunnen doen. PlatformCHD vindt dat er in Nederland te weinig aandacht bestaat voor de psychosociale zorg voor ouders van en kinderen geboren met CHD. Om deze reden gaan wij vanaf dit jaar een speciaal online programma aanbieden voor ouders met kinderen die geboren zijn met CHD. Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Praktijk Rigtering – Praktijk voor kinderpsychologische zorg in Arnhem. Zie https://praktijkrigtering.nl/

Informatie over het programma en de begeleiding

Het programma is gericht op het praktisch ondersteunen van ouders in gezins-en opvoedsituaties waar even wat extra aandacht nodig. Niet in de laatste plaats voor jezelf of voor elkaar.Het wordt begeleid door Edith van Gils. Edith is gedragsdeskundige en trainer bij Praktijk Rigtering.

Het programma omvat 4 online (TEAMS) thema- avonden van 19:30-21:30 en een facultatieve 5de terugkomavond. Het is een mix tussen theorie en praktijk. De grote meerwaarde van het programma is de veilige interactie en uitwisseling van ervaringen tussen ouders en de professionele gedragskundige inbreng van Edith.

Deelnemers zijn ouders van kinderen met CHD. Indicatie van leeftijd van 3-16jr, maar ouders met jongere kinderen kunnen zich ook aanmelden. Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 8. Er is ruimte voor wat een ieder nodig heeft. Voor luisteren. Voor vragen stellen. Voor actief meedoen of juist wat meer op de achtergrond blijven.

De thema-avonden zijn gepland op:

14, 21 en 28 april en 5 en 12 mei

Inschrijven doe je via dit formulier. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deel deze pagina