Tijmen (10) en zijn vrienden mountainbiken voor PlatformCHD: ‘Het was heel cool om mee te doen’

Liefst 126 rondjes zaten Tijmen  (10) en zijn zes vrienden Kerem, Roan, Xam, Mees, Daan en Tieme op de mountainbike. In totaal reden ze meer dan 90 kilometer. Daarmee haalden ze tijdens de eerste Tiny Hero Virtual Run/Walk/Bike van PlatformCHD bijna 1500 euro op. Een fantastische actie!

 

“Voordat we eraan begonnen, dachten we allemaal misschien 100 euro te kunnen ophalen”, vertelt Tijmen. “Maar dat we zo ver daarboven zijn gekomen is echt heel mooi.”

Tijmen is zelf geboren met CHD. Hij heeft meerdere operaties gehad, maar gelukkig gaat nu alles goed met Tijmen. Om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar CHD en om onze stichting te steunen, bedacht Tijmen om tijdens de eerste Tiny Hero Virtual Run/Walk/Bike op zaterdag 24 april te gaan mountainbiken met vrienden in de Rijswijkse bossen.

“Ik heb een filmpje gemaakt om te vragen of mensen mij willen sponsoren en die via WhatsApp doorgestuurd naar vrienden en familie”, vertelt Tijmen. Al zijn vrienden vonden het direct leuk om mee te doen. Tieme: “Aan iedereen die ik gevraagd heb om te sponsoren, heb ik verteld dat ik meedoe omdat het belangrijk is voor een vriend van mij.”

De route door de Rijswijkse bossen die was uitgestippeld had alle ingrediënten van een mooi mountainbikeparkoers. Scherpe bochten, hobbelige wegen, spannende afdalingen en smalle bospaden. Met hulp van ouders van Tijmen en zijn vrienden is alles veilig en goed gegaan. “Het was echt cool”, vertelt Kerem. Xam: “Ik had alleen een stadsfiets en heb een mountainbike gehuurd om mee te doen.” Esther, moeder van Tijmen: “Xam bleek een natuurtalent.”

Samen met zijn moeder had Tijmen eerder al eens in zijn klas verteld over CHD. Toen Tijmen en zijn vrienden vertelden over hun mountainbikeactie, was de klas er stil van. Kerem: “Ze vonden het echt heel mooi. En de juf was heel trots.”

De groep vrienden was niet voor de eerste keer zo actief voor het goede doel. Vorig jaar hebben ze meegedaan aan de Lichtjestocht van het Sophia Kinderziekenhuis, waarbij kinderen met een zelfgemaakte lampion een wandeling maken om te laten zien dat ze tijdens de feestdagen in december denken aan de kinderen in het ziekenhuis. “We hebben met de hele klas gelopen en toen zelfs een prijs gewonnen”, vertelt Tieme. Esther, de moeder van Tijmen: “Er komt nog dit jaar een goochelaar naar school.”

Over de vraag of de jongens volgend jaar weer bereid zijn om mee te doen aan een sponsoractie van PlatformCHD, hoeven ze niet lang na te denken. Sterker nog, ze hebben allemaal ideeën daarvoor. Zwemmen, boogschieten, schaatsen, magneetvissen, voetballen, snowboarden, skiën. Van alles komt voorbij.

“En misschien kunnen we voor volgend jaar wel zelf onze shirtjes designen, met ieder zijn naam erop”, zegt Xam. Mees, lachend: “En kan de medaille die we gekregen hebben de volgende keer van echt goud zijn?”

Dat kan Frank Meijer, voorzitter van PlatformCHD, helaas niet beloven. Wél is hij ontroerd door de actie van de jongens. “Dat jullie op zo’n mooie manier bezig zijn met CHD, heeft mij echt geraakt”, vertelt Frank aan Tijmen en zijn vrienden. “Ik ben supertrots op jullie. Heel erg bedankt voor jullie inzet en de opbrengst. Ik kijk er nu al naar uit dat jullie volgend jaar weer meedoen.”

Deel deze pagina