PlatformCHD dingt mee naar medische inspiratorprijs ZONMw

Samen met het RadboudUMC neemt PlatformCHD deel aan de innovatieprijsvraag ‘medische producten nieuw en nodig’ van ZONMw. Ons doel is het ontwikkelen van een nieuw medisch hulpmiddel om bij kinderen met een Congenitale Hernia Diafragmatica (aangeboren gat in het middenrif) het gat te kunnen dichten met een patch die het lichaam er toe aanzet zelf middenrifspier te ontwikkelen.

Inmiddels zijn we met onze aanvraag bij de laatste 3 kanshebbers. In augustus 2015 is er een professioneel filmpje van onze aanvraag gemaakt welke vanaf oktober 2015 beoordeeld zal worden door een vakjury en de patiënten.

Het programma Medische Producten Nieuw en Nodig (MPNN) stimuleert patiënten om samenwerkingsverbanden aan te gaan met Nederlandse onderzoeksgroepen en waar mogelijk met zorgverleners en het bedrijfsleven. Het doel is om onderzoek te versnellen naar die medische producten waarvan patiënten aangeven daar behoefte aan te hebben. De producten zijn gericht op de behandeling van of op het vergemakkelijken van het leven met een ziekte. Het kan gaan om medicatie of hulpmiddelen, maar ook om diagnostiek of domotica.

Het programma MPNN is nadrukkelijk bedoeld om patiënten het heft in eigen hand te laten nemen en er zo voor te zorgen dat onderzoekers en mogelijk ook zorgverleners en bedrijven inzicht in hun behoeften krijgen. MPNN wil dit faciliteren. Zie ook de Facebookpagina Patiënt zoekt onderzoeker.

Deel deze pagina