Rotary Ridderkerk haalt €51.000 op voor kinderen met CHD

Voor het derde jaar op rij organiseerde Rotary Ridderkerk de Waal een benefiet golftoernooi voor kinderen met CHD. Deelnemers golfden en veilden opnieuw een astronomisch bedrag van€51.000 bij elkaar. Het bedrag op de cheque werd later nog aangevuld. Heel hartelijk bedankt, Rotary Ridderkerk, wat een fantastisch resultaat!

De opbrengst van het toernooi wordt besteed aan onderzoek naar de ontwikkeling van een biologisch afbreekbaar matje voor het sluiten van het gat in het middenrif. Nu krijgen kinderen die geboren worden met CHD nog een kunststof matje in het middenrif ingehecht. Dat materiaal rekt niet mee in de groei en het komt regelmatig voor dat deze kinderen opnieuw geopereerd moeten worden omdat het materiaal loslaat. Het biologisch afbreekbare matje kan ervoor zorgen dat het middenrif zelf herstelt met lichaamseigen spierweefsel. Kinderchirurg Dr. Sanne Botden en Dr Willeke Daamen van het RadboudUMC namen samen met Wichard Hulsbergen van de patiëntenvereniging Platform CHD, de cheque in ontvangst.

Platform CHD is Rotary Ridderkerk enorm dankbaar voor haar inzet. In eerdere jaren haalden de deelnemers aan het jaarlijkse golftoernooi respectievelijk €52.000,-(2018) en €27.130,- (2017) op.

Deel deze pagina