Update ontwikkeling biologisch afbreekbare patch

Een jaar geleden won PlatformCHD samen met onderzoeker Sanne Botden, onderzoeker bij het Radboud UMC, de ZonMW Medische Inspirator prijs. Een prestatie dankzij de grote inzet van de achterban van PlatformCHD! Met de gewonnen 50.000 euro kon een start gemaakt worden met de ontwikkeling van een biologisch afbreekbare, flexibele patch. Nu nog wordt een grote breuk van het middenrif bij baby’s hersteld met een kunststof matje, dat niet meerekt in de groei en stug  is.

Biologische componenten ontwikkeld

Wat is een jaar later de stand van zaken? Sanne Botden geeft een update. “Het winnen van de prijs heeft er niet alleen voor gezorgd dat we het project konden opstarten, maar ook dat er meer publiciteit kwam voor kinderen met een CHD.  Met het geld hebben we een goede start kunnen maken om de biologische componenten te ontwikkelen en de afbreekbare matjes te optimaliseren. Dit is een langdurig proces, waardoor we nu natuurlijk nog geen oplossing klaar hebben. Om dit verder te kunnen ontwikkelen blijven we subsidies nodig hebben, wat jammer genoeg erg moeilijk te krijgen is voor een zeldzame aandoening. We hebben meerdere aanvragen ingediend, waarvan we van enkele nog een reactie moeten ontvangen (zoals de Engelse patiëntenvereniging, die ons gecontacteerd had op basis van het filmpje dat toen door velen gezien is).”

“Jullie kracht is ongekend”

Sanne Botden hoopt  genoeg subsidies te blijven krijgen voor dit onderzoek. “En natuurlijk voor alle andere onderzoeken die nodig zijn om de behandeling van kinderen met een CHD te verbeteren. Bij deze dan ook de oproep aan PlatformCHD om de inzet die jullie vorig jaar hebben laten zien bij deze ‘facebook actie’ door te zetten om ons te helpen subsidies/ sponsoring te krijgen hiervoor. Jullie kracht is ongekend!”

Deel deze pagina